Selecteer een pagina

Morgen ga ik mijn eerste groenproject starten.

Een tuin inmeten van ruim 3000m2 en dan een plattegrond tekenen; ga er maar aan staan na 1 les … typisch weer iets voor mij om meteen een te ambitieus project te pakken😉. Oeff … ik vind vast wel een oplossing.  

En weet je wat nu zo leuk is? Ik ontdek steeds weer dat communicatie ook cruciaal is voor vergroeningsprojecten. Want dat het groener móet, dat staat voor mij vast. Maar daarvoor wil je wel van alle stakeholders groen licht krijgen. En dat heb ik vaker ervaren. Want voor elke nieuwe aanpak of strategie die je wilt doorvoeren in een organisatie, groot of klein, zijn gemotiveerde mensen nodig. Anders werkt het niet. Ik vind het altijd een leuke uitdaging om in co-creatie met al die verschillende partijen, de visies en ideeën te verzamelen en samen te brengen tot een werkbare oplossing. Nog mooier is het wanneer deze uit de mensen zelf komt. Zo komen mijn expertise en ervaringen samen met mijn nieuwe ambities.

Ik merk dat de professionals in het groene vakgebied, super gemotiveerd zijn om samen de wereld te vergroenen. Bij elk gesprek word ik zelf in ieder geval nog enthousiaster! Vanmorgen nog sprak ik zo’n enthousiaste ondernemer. Die écht super gedreven is om onze wereld mooier te maken en er voor open staat om zijn kennis en ervaring met mij te delen. Ook de landschapsarchitecten, die ik onlangs sprak, gaven mij gelijk allerlei tips om te werken met de omgevingswijzer en de vergroeningsmethodiek. De meerwaarde van vergroening van onze leefomgeving is dat het zorgt voor een positief sneeuwbaleffect op de uitdagingen die we hebben op het gebied van klimaat, biodiversiteit, economie, welzijn en toekomstbestendigheid. Als ik de getipte websites bezoek, dan borrelen de ideeën al op in mijn hoofd.

Maar goed, morgen begin ik met een landschap in het klein (alhoewel…). Want alle kleine beetjes helpen ook!